Reïntegratie en loopbaanbegeleiding

Eduvita staat voor educatie/leren en leven.

Eduvita is een zelfstandig bureau voor reïntegratie van mensen met arbeidsgerelateerde psychische klachten, zoals bijvoorbeeld te veel werkdruk, burn-out en verstoorde arbeidsverhoudingen.

Mijn naam is Mieke Dekker, ik ben Psycholoog NIP op het gebied van arbeid, gezondheid en organisatie. Tevens ben ik lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Na een ruime werkervaring op het gebied van arbeid en gezondheid ben ik ongeveer 10 jaar geleden begonnen met mijn eigen bedrijf.

Mijn visie op arbeid is: Werk is een heel belangrijk onderdeel in ons leven. Het is daarom essentieel om dit gedeelte zo plezierig mogelijk in te richten. Helaas is dit deel nogal eens uit balans.

Samen met de cliënt zoek ik naar een oplossing om haar of zijn leven zodanig in te richten zodat er weer een balans ontstaat. Met name die balans in en op het werk. Dit kunnen zowel preventieve als reïntegratietrajecten zijn.

Mijn missie is mensen begeleiden, zodat ze weer op eigen kracht verder kunnen.

Profielschets:
Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest als kleuterleidster en hoofdleidster ben ik na een korte periode van bezinning psychologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. De uiteindelijke afstudeerrichting is psychologie van arbeid, gezondheid en organisatie geworden. Tijdens de studie heb ik mij vooral bezig gehouden met onderwerpen zoals werkdruk, stress, coping, conflicthantering en groepsdynamica enz.
Mijn afstudeeronderzoek heb ik bij boerinnen gedaan. Ik heb onderzocht of motivatie van invloed is op de manier van stresshantering.

De studie heb ik in deeltijd gevolgd, daarnaast heb ik altijd gewerkt in verschillende functies en in verschillende branches.
Na mijn afstuderen in 1994 heb ik steeds gewerkt op gebied van arbeid en gezondheid. Eerst als beleidsmedewerker/bestuurder arbeidsomstandigheden bij een vakbond, later als beleidsmedewerker/projectleider op de afdeling Personeel en Organisatie van de politieregio Brabant-Noord. Vervolgens heb ik als adviseur werk en gezondheid gewerkt bij een groot reïntegratiebedrijf dat hoofdzakelijk trajecten uitvoert voor Onderwijs en Overheid.

Eduvita heeft een praktijkruimte aan huis maar het is ook mogelijk dat er op andere locaties gesprekken plaatsvinden. Eduvita is gevestigd te Vlijmen. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. EduVita is ook prima te bereiken met het openbaar vervoer. De stadsbus lijn 66 vanaf Centraal Station ’s Hertogenbosch, stopt voor de deur en de streekbus ’s Hertogenbosch – Gorinchem lijn 121 stopt om de hoek op ongeveer 300 mtr. afstand.

Wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact op of vul het informatieformulier in op deze website.
In de winter vliegen de vogels in een V-formatie naar warmere oorden. Die V-formatie is belangrijk, zo ondersteunen de vogels elkaar tijdens de lange vlucht. Samen vangen ze de wind op...Soms is een vogel erg moe, dan vliegen er een paar vogels met de vermoeide vogel naar een rustiger plek achter in de formatie. Zo wordt de vermoeide vogel even uit de wind gehouden.

Ook mensen hebben het wel eens nodig om even "uit de wind" gehouden te worden. Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Soms werken ze al een tijdlang veel te hard, of verliezen ze energie door spanningen in het werk of in de privé situatie.

 

Meer Informatie:

Algemene Informatie (pdf)

Reintegratie / 1e Spoor (pdf)

Loopbaanbegeleiding / 2e Spoor (pdf)


Info Overheid (pdf)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

created by ZoWieZo EduVita ©2004