Re-integratie 1e spoor / terugkeer naar eigen werk.

Eduvita is een zelfstandig bureau uit Zutphen voor re´ntegratie van mensen met (arbeidsgerelateerde) psychische klachten. Bijvoorbeeld burn-out, maar ook andere spanningsklachten waardoor het niet meer gaat op het werk.

Mijn naam is Mieke Dekker, Psycholoog NIP op het gebied van arbeid, gezondheid en organisatie. Ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Na een ruime werkervaring op het gebied van arbeid en gezondheid ben ik ongeveer 20 jaar geleden gestart met mijn eigen bedrijf/ praktijk.

Mijn visie op arbeid is: Werk is een zodanig belangrijk onderdeel van ons leven dat het van essentieel belang is om dit gedeelte zo plezierig mogelijk in te richten. Helaas is dit nogal eens uit balans. Samen met de client zoek ik naar oplossingen om haar of zijn leven zodanig in te richten dat er weer meer balans ontstaat. Balans in het werk, maar zeker ook balans tussen werk en privй. Mijn missie is mensen begeleiden, zodat ze weer op eigen kracht verder kunnen.

Profielschets.
Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest als kleuterleidster en hoofdleidster aan de kleuterschool van destijds, ben ik na een korte periode van bezinning psychologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Mijn uiteindelijke afstudeerrichting is Psychologie van arbeid, gezondheid en organisatie geworden. Tijdens de studie heb ik mij vooral bezig gehouden met onderwerpen zoals werkdruk, stress, coping, conflicthantering en groepsdynamica. Bij mijn afstudeeronderzoek heb ik onderzocht of motivatie van invloed is op de manier van stresshantering. Mijn studie heb ik in deeltijd gevolgd, daarnaast heb ik altijd gewerkt in verschillende functies en in verschillende branches.
Na mijn afstuderen in 1994 heb ik steeds gewerkt op het gebied van arbeid en gezondheid. Eerst als beleidsmedewerker/bestuurder arbeidsomstandigheden bij een vakbond, later als beleidsmedewerker/projectleider op de afdeling Personeel en Organisatie van de politieregio Brabant-Noord. Vervolgens heb ik als adviseur werk en gezondheid gewerkt bij een groot reпntegratiebedrijf dat hoofdzakelijk trajecten uitvoert voor Onderwijs en Overheid. Naast mijn eigen bedrijf heb ik ook regelmatig als ZZP-er, maar ook in deeltijds-loondienst gewerkt voor verschillende werkgevers. Altijd op het gebied van arbeid en gezondheid. Mijn laatste (deeltijds)werkgever was een grote landelijke arbodienst met klanten uit het MKB. Hier heb ik mijn jarenlange opgedane kennis en ervaring met veel plezier kunnen toepassen. En dit wil ik nog graag jarenlang blijven doen, maar nu voor mijn eigen bedrijf Eduvita.

Spreekruimte.
In een straal van ongeveer 50 kilometer rondom Zutphen is het voor mij mogelijk om een spreekkamer te organiseren.

Wilt u meer informatie?
Neem dan telefonisch contact op: 06-25388671 of vul het informatieformulier in op de website.
In de winter vliegen de vogels in een V-formatie naar warmere oorden. Die V-formatie is belangrijk, zo ondersteunen de vogels elkaar tijdens de lange vlucht. Samen vangen ze de wind op...Soms is een vogel erg moe, dan vliegen er een paar vogels met de vermoeide vogel naar een rustiger plek achter in de formatie. Zo wordt de vermoeide vogel even uit de wind gehouden.

Ook mensen hebben het wel eens nodig om even "uit de wind" gehouden te worden. Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Soms werken ze al een tijdlang veel te hard, of verliezen ze energie door spanningen in het werk of in de privé situatie.

 

Meer Informatie:

Reintegratie / 1e Spoor (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

created by ZoWieZo EduVita ©2004